Amb una duració prevista d’11 dies, el viatge per l’illa caribenya es realitzarà durant la primera quinzena de setembre.
Al llarg d’eixos dies, els expedicionaris s’introduiran en la història de l’illa, s’aproximaran a les seues llegendes, escoltaran i identificaran els seus ritmes i músiques, en disfrutaran de la literatura, assistiran a representacions folklòriques, coneixeran l’artesania, i la vida de les seues comunitats llauradores. El viatge també preveu la visita a escoles, plantes sucreres i cafetars, incloent-hi l’obligat pas per l’Escola de Cine i Televisió de San Antonio de los Baños, i també per distints mitjans de comunicació de l’illa.
En total està previst que es desplacen al voltant de 60 estudiants d’universitats espanyoles procedents de qualsevol tipus de titulacions.
Com en les edicions anteriors, cada un dels participants estarà
adscrit a un grup de treball que desenvoluparà les seues tasques paral·lelament a l’evolució de l’expedició.
El formulari d’inscripció es pot trobar en la pàgina web:
www.
tahina-can.org, havent d’enviar-lo a les
adreces següents:
coordinacio.elearning@uab.es i
g.
comunicacio.educacio@uab.es
Després de
ser rebuts per l’Ambaixada Espanyola, els estudiants expedicionaris iniciaran paral·lelament al viatge, un programa d’estudis el començament del qual tindrà lloc a la Universitat de L’Havana, on els participants assistiran a tallers i xarrades.
En seran molts els aspectes en els quals es remarcarà al llarg de l’itinerari previst.
D’una banda, es realitzarà un recorregut per la història de l’illa. Així, es realitzarà un repàs per tota la revolució cubana, pels seus orígens, context sociopolític, conseqüències i estat actual d’esta dins de la comunitat internacional, sense oblidar la mítica figura d’Ernesto Che Guevara de qui podran descobrir-se aspectes potser desconeguts per a molts dels participants.
D’altra banda, la varietat cultural de l’illa i la riquesa de la seua música, en fan indispensable l’aproximació per mitjà de l’estudi dels seus ritmes, instruments, influència en el Carib i coneixement personal d’alguns dels seus músics amb els quals es
mantindran contactes directes.
A més, en sincronia amb les expedicions anteriors i atés que una de les principals activitats de
Tahina-Can Bancaixa està enfocada a la producció periodística, es duran a terme entrevistes amb professionals dels mitjans de comunicació de l’illa que permetran conèixer el funcionament d’estos.
Les dues últimes àrees temàtiques previstes per a la incursió en l’illa caribenya comprendran aspectes relacionats amb l’economia, es visitaran sucreres, cafetars, i comunitats llauradores i aspectes relacionats amb la naturalesa els quals inclouen, amb un desplaçament per la selva, un repàs de la flora i fauna autòctones.
Una varietat temàtica que contribuirà no únicament a augmentar el nivell de coneixement de tots els viatgers respecte de l’illa caribenya, sinó que permetrà una visió molt més àmplia, global i profunda de la realitat social en la qual viuen tots els seus habitants.